Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 2. 2024

S pokorou a vděčností za zdravím

Zdá se to být jako blbost ale nemusí to tak být. Proč je pokora a vděčnost tak důležitá v životě ? Tak nejdříve asi kvůli vztahům či už v rodině, partnerském, přáteli nebo kolegy. Dalším faktorem je to, že pokud se budeme správat pokorně k okolí, nebudeme na lidi zlí a arogantní tak nejen, že i to okolí nás bude vnímat v pozitivním světle (někteří se ohradí, že jim je jedno co si o nich okolí myslí – je to jejich věc) ale i my můžeme být spokojenější a mít lepší psychiku což vede k lepšímu zdraví.

text-obr1.jpeg

 

 

 

Nezdá se to, ale to všechno je nějakým spůsobem propojeno jak fyzická stránka tak psychika a každý detail může pomoci ke zdraví. Žijeme dnes ve velmi rychlým, dynamickým, stresovým a konzumným světe a to všechno může spůsobit, že lidé moc spěchají, nemají na sebe čas, jsou nervózni, stresujou se a i to správání se zhoršuje. Je důležité i dnes občas vypnout a v klidu si odpočinout a říct si sami sobě za co jsme vděční, že máme kde bydlet, máme co jíst, máme práci a máme rodinu, přátelé, protože kolik lidí tyhle věci nemá a chtělo by. My kolikrát nejsme vděční za to co máme a považujeme to za samozřejmost a pak se divíme, pokud to ztratíme.  Musíme si uvědomit, že dnes není nic samozřejmost, jak to můžeme získat nebo jednoduše mít, tak to můžeme i ztratit a neuvědujeme si pomíjivost věcí. K tomu se spája i tá pokora. Mnoha lidem pokora chybí a první věc na šem to jde vidět je jejich správaní. Voči okolí jsou často arogantní, drzí, namyšlení a na jejich prvním místě jsou oni sami a nedokážou časo přijmout, že i druhí mají pravdu nebo se jich pravda dotkne. Ak si někdo mysli, že cesta za penězi a bohatstvím není v pokoře a vděčnosti, tak nemá uplně pravdu. To že jsou lidi kteří jsou na tom finančně velmi dobře a nejsou ani pokorní ani vděční je věc druhá, to asi záleží na charaktere člověka a na tom co a jak dělá. Ale nejde tu ani tak o peníze. Jde tu o zdraví. Nevěrím tomu, že ten který je arogantný, drzý a namyšlený a absolutně nevděčný je na tom fyzicky a psychicky zdravotně v pohodě. Miminálně psychika tam není OK. A ne, peníze neodstrání stres, nervy ani bolesti. Můžete si najmout nejlepšího doktora ale zdraví si nekoupite. Nejlepší doktor jsme často my sami, ale musíme pro to něco i udělat. Nesmíme se stresovat, rozčilovat, holdovat alkoholu, kouření a drogám a měli bychom se umět správat, být pokorní a vděční za to co máme. Pokud psychiku přesvědčíme, že jsme v pohodě, že nemusíme řešit problémy a stresovat se, tak nám psychika pomůže aby nás ani nic nebolelo a nemuseli řešit fyzické problémy.

Nejhorší na tom je, že do stresu se dostáváme sami a pak z toho můžou vznikat nepříjemný nemoci, správaní se a vše kolem toho. Proto je nejlepší pokud sa do stresu nebudeme dostávat a ani nedovolíme nikomu nás do stresu dostat. V práci je to těžké, když na nás vedení tlačí ale my nejsme roboti aby sme dělali nadlidské výkony. Takže nestresujme ani v práci a ať si vedení tlačí jak chce, máme své limity. Nedělejme si dluhy, protože dluhy nás dostávají do velikýho stresu a pak už je to jen horší. Nebuďme zlí na lidi, respektujme se a buďme pokorní k lidem i sami k sobě. My to máme ve svých rukách jestli budeme zdraví a jestli budeme i šťastní. Zdraví máme jen jedno a štěstí může odletět.

-Petr-