Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 1. 2024

Peníze nejsou všechno?

Říká se, že peníze nejsou všechno. S tím docela souhlasím ale je tu jedno ale. Žijeme v konzumním světě a ve světě kde se platí penězi. Možná někdy se platilo naturáliemi, no dnes jsou všude peníze. Bohužel i největší odpůrce peněz musí uznat, že bez nich dnes nejde bydlet, telefonovat, jezdit do práce, nakupovať, dopřávat si dovolenou, oblečení, mazlíčky, chodit k zubaři a další vymoženosti moderního světa. Peníze jsou prostě důležité a hrajou svoji hlavní roli v životě.

img_20240108_203748.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale předpoklad aby penize plnili svuj účel, je nutnost aby se s nima zacházelo odpovědně. Ze svý vlastní zkušenosti vím, že pokud peníze utratíte za něco co není důležité nebo dokonce je hazardní, tak se Vám to velmi vymstí. A to se vymstilo i mě, když jsem propadl sportovním sázkam u sázkových kanceláří.

Věřte nebo ne, i z nevinné sázky na jeden fotbal se může stát cesta do pekel a veliké trable s penězi a dluhami. Naštěstí jsem si řekl STOP v pravý moment a řekl jsem si, že takhle ne. Peníze se mají vydělávat a ne hazardovat s nima. Nejdůležitější je si uvědomit chybu a okamžitě otáčet ten pád finanční aby jsme se mohli ještě zastavit a znova jít s penězi nahoru. V takový čas jsem spoznal hodnotu peněz a uvědomil jsem si, že to je velmi špatné zacházení s penězi. V dalším textu nebo blogu budu psát o sportovních sázkách a o tom, jako i z velkých výher se může padnout na nulu nebo do mínusu, chyby které v sázení dělá hodně lidí a které jsem dělal i já.